Σας γνωρίζουμε ότι οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2024 (γεννημένοι το έτος 2003), έχουν υποχρέωση να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) από 02 Ιανουαρίου 2021 έως και 31 Μαρ 2021. Η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής δύναται να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού τόπου www.stratologia.gr πατώντας εδώ, και προϋποθέτει οι στρατεύσιμοι να διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και κωδικούς taxisnet. Σχετικές οδηγίες για την ηλεκτρονική κατάθεση του Δελτίου Απογραφής είναι διαθέσιμες εδώ.

Το Λιμανάκι Λιθοτόπου αποτελεί πόλο έλξης πλήθους τουριστών που προσέρχονται για να απολαύσουν και να θαυμάσουν το φυσικό περιβάλλον της λίμνης με τα πλούσια είδη χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενούνται και αναπτύσσονται σε αυτή (τα λουλούδια του νερού, τα νούφαρα, τους περήφανους ερωδιούς και κορμοράνους κ.α) τονώνοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία.

Παράλληλα υπήρξε τόπος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως συναυλιών, αθλητικών δραστηριοτήτων, ετήσιων καλοκαιρινών χοροεσπερίδων αλλά και της καθιερωμένης επί σειρά ετών γιορτής ψαριού όπου προσφερόταν στους συμμετέχοντες άφθονο το κύριο προϊόν της λίμνης, το γριβάδι υπό τον ήχο παραδοσιακών μουσικών οργάνων κ.α.
Τα τελευταία χρόνια αφέθηκε πραγματικά στην τύχη του με αποτέλεσμα οι εικόνες εγκατάλειψης να προκαλούν θλίψη ακόμα και στον πιο καλόπιστο επισκέπτη.
Μία από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και της υπηρεσίας καθαριότητας είναι η συντήρηση και η αποκατάσταση της ευπρεπούς εικόνας των δημόσιων χώρων και των δημοτικών κτιρίων και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.
 
Ο  καθ' ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Σταυρακάρας Αθανάσιος

 

2021 01 05 adespota
Στο Δήμο Ηράκλειας  υλοποιείται πρόγραμμα που αφορά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Στόχος του προγράμματος είναι η αποτελεσματική προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, την αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας, καλής μεταχείρισης και ευζωίας τους, την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων λύσσας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ζωοφιλίας και προστασίας των ζώων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Η βασική φιλοσοφία του προγράμματος δεν είναι σε καμία περίπτωση η ασυλοποίηση και η ευθανασία των ζώων. Σκοπός του είναι η σταθεροποίηση και μελλοντικά η μείωση του πληθυσμού τους, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα περισυλλογής, καταγραφής, σήμανσης, στείρωσης, εμβολιασμού και τέλος επαναφοράς στο φυσικό τους χώρο ή όπου αυτό είναι επιτρεπτό.

 

Ο καθ' ύλην  Αντιδήμαρχος

Στοϊλας Ελευθέριος
 
 

Ο Δήμος Ηράκλειας ανακοινώνει ότι στα πλαίσια ελέγχου της πανδημίας από τον κορωνοϊό SARS-Cov-2 σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικά rapint test τις Κοινότητες Κοίμησης, Ποντισμένου και Χρυσοχωράφων λόγω του ιδιαιτέρως αυξημένου ϊικού φορτίου που έχει παρατηρηθεί στις ανωτέρω Κοινότητες.
Η διεξαγωγή των τεστ θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:


30-12-2020 Κ.Α.Π.Η Κοίμησης
30-12-2020 Κ.Α.Π.Η Ποντισμένου
04-01-2021 Κτίριο Κοινότητας Χρυσοχωράφων

Ο Δήμαρχος Ηράκλειας
Γεώργιος Κουτσάκης

Ενημέρωση (30-12-20): Τα δειγματοληπτικά τεστ στην κοινότητα Ποντισμένου , θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020.

2020 11 27 orkomosia 1
 
Ορκίστηκε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Ηράκλειας δημοτικός σύμβουλος ο πρώτος επιλαχών της πλειοψηφούσας παράταξης Αθανάσιος Δαγκος στη θέση του εκλιπόντος Χρήστου Τσομπανίδη. 
Του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία.
 
Ο Δήμαρχος
 
Γεώργιος Κουτσάκης
 

2020 11 23 penthos

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηράκλειας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου Ηράκλειας, Χρήστου Τσομπανίδη .

Ο Χρήστος Τσομπανίδης γνωστός σε όλους για την εργατικότητά του, την αφοπλιστική του ειλικρίνεια, την αγάπη του για τον τόπο του και τους συμπολίτες του αλλά και την αντισυμβατικότητα του πνεύματός του υπηρέτησε με πάθος την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών.

Ο Χρήστος Τσομπανίδης υπήρξε μαχητής ως το τέλος της ζωής του. Αγωνίστηκε και πάλεψε σκληρά για μέρες διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη ενάντια στον κορωνοϊό SARS-CoV 2.

Ίσως η μοναδική φορά που νικήθηκε. Θα τον θυμόμαστε όλοι.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Ο Δήμαρχος Ηράκλειας

Κουτσάκης Γεώργιος

 

Υπογράφηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜΘ) και τον Δήμαρχο Ηράκλειας, σύμβαση μίσθωσης του δικαιώματος εκμετάλλευσης και διαχείρισης του γεωθερμικού δυναμικού του πεδίου τοπικού ενδιαφέροντος Λιθότοπου – Ηράκλειας, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η σύμβαση αποσκοπεί στην εκμετάλλευση περίπου 11 μεγαβάτ θερμικών (MWθ) σε βάθος πενταετίας, για τη θέρμανση δημοτικών κτιρίων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων (υπεδάφια θέρμανση, θερμοκήπια, ξηραντήρια κ.α.) καθώς και τουριστικών μονάδων.

Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν τέσσερις γεωθερμικές γεωτρήσεις που έχουν ήδη οχυρωθεί στην περιοχή, ενώ προβλέπεται η όρυξη οχτώ ακόμα γεωτρήσεων καθώς και η εγκατάσταση τριών αυτοτελών δικτύων διανομής θερμικής ενέργειας που θα καλύπτουν όλη την περιοχή ανατολικά της λίμνης Κερκίνης μέχρι την Ηράκλεια.

 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.