2020 11 06 xamogelo

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2020, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Ηράκλειας Σερρών, κος Γιώργος Κουτσάκης.Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας κου Λαζαρίδη Ανέστη, της Προϊσταμένης του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κας Ράπτου Μαρίας, της Συντονίστριας του Κέντρου Κοινότητας και Κοινωνικής Λειτουργού κας Μπακούρα Πασχαλίας, του εκπροσώπου της Πολιτικής Προστασίας κου Κοτσαρίδη Θεόδωρου και της Συντονίστριας Βορείου Ελλάδος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κας Μακρή Ιωάννας.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία κοινή προσπάθεια με σκοπό να αξιοποιηθούν οι δράσεις και η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών της ευρύτερης περιοχής σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Ηράκλειας. Παράλληλα, δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν με σκοπό την  ενίσχυση των διαδικασιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης και την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών.


Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε: ««Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιδιώκει τη σύναψη εποικοδομητικών συνεργασιών με ανθρώπους και θεσμούς, έχοντας ως απώτερο σκοπό την άμεση και αποτελεσματική υποστήριξη των παιδιών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Σε δύσκολους καιρούς όπως οι σημερινοί, είναι επιτακτική η ανάγκη για τη σύμπραξη υγειών δυνάμεων και τη σύναψη εποικοδομητικών συνεργασιών, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, τα οποία αυξάνονται δραματικά και υπονομεύουν τα δικαιώματα των παιδιών».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηράκλειας Σερρών, κος Γιώργος Κουτσάκης, τόνισε: «Αναγνωρίζουμε τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες αγωνίζεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συμμεριζόμαστε τον καθημερινό αγώνα που επιτελείται για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, που βρίσκονται σε ανάγκη. Με την έναρξη αυτής της συνεργασίας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό να ενισχύσουμε αυτό τον αγώνα και επιδιώκουμε να συμβάλλουμε αποτελεσματικά και  ουσιαστικά»


Με σκοπό την υλοποίηση των ανωτέρω, Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Ηράκλειας Σερρών το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και τις υλικοτεχνικές υποδομές του. Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεσή του Δήμου:

Την Εθνική Τηλεφωνική  Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική  Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111
Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), ενταγμένες στο ΕΚΑΒ
Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη
Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS) και στον τομέα εξαφάνισης ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (Missing Alert Hellas), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης εξαφανισμένων Παιδιών «Θανάσης Μακρής»
Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και συγκεκριμένα τη Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Παιδιατρικής, τη Μονάδα Προληπτικής Οφθαλμιατρικής και Ωτορινολαρυγγολογίας, το υπερσύγχρονο Κινητό Πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και το Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Τον  «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων
Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού
Την υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές.
Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών αλλά και ανδρών) σε συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.
Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.
Την πραγματοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Ηράκλειας καθώς και στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του Συλλόγου από εξειδικευμένους Ψυχολόγους.

Τέλος, από την πλευρά του ο Δήμος Ηράκλειας αναλαμβάνει:
Την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
Την ενημέρωση  όλων των αρμόδιων διευθύνσεών του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας, όπως περιγράφονται παραπάνω, με σκοπό τη συνεργασία και αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στο Δήμο.
Την προβολή των μηνυμάτων Amber και Missing Alert Hellas στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
Την ενεργή συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου στα προγράμματα Amber και Missing Alert Hellas.

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.