Υπογράφηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜΘ) και τον Δήμαρχο Ηράκλειας, σύμβαση μίσθωσης του δικαιώματος εκμετάλλευσης και διαχείρισης του γεωθερμικού δυναμικού του πεδίου τοπικού ενδιαφέροντος Λιθότοπου – Ηράκλειας, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η σύμβαση αποσκοπεί στην εκμετάλλευση περίπου 11 μεγαβάτ θερμικών (MWθ) σε βάθος πενταετίας, για τη θέρμανση δημοτικών κτιρίων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων (υπεδάφια θέρμανση, θερμοκήπια, ξηραντήρια κ.α.) καθώς και τουριστικών μονάδων.

Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν τέσσερις γεωθερμικές γεωτρήσεις που έχουν ήδη οχυρωθεί στην περιοχή, ενώ προβλέπεται η όρυξη οχτώ ακόμα γεωτρήσεων καθώς και η εγκατάσταση τριών αυτοτελών δικτύων διανομής θερμικής ενέργειας που θα καλύπτουν όλη την περιοχή ανατολικά της λίμνης Κερκίνης μέχρι την Ηράκλεια.

 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.