Παρακαλούνται οι πολίτες να μην αφήνουν μέσα ή έξω από τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης τα παρακάτω:
1) Φύλλα, χόρτα, λουλούδια, κηπευτικά
2) Κλαδιά, κορμούς δένδρων
3) Χώματα, μπάζα, πέτρες και στάχτες από σόμπες - τζάκια
4) Μπαταρίες και ελαστικά οχημάτων
5) Ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, πόρτες, στρώματα, παράθυρα κ.τ.λ.).
Σε περίπτωση που οι κάδοι θα περιέχουν τα παραπάνω, η υπηρεσία μας δε θα προβαίνει στην αποκομιδή αυτών των απορριμμάτων.
Για τα παραπάνω απορρίμματα ο Δήμος έχει τοποθετήσει ειδικούς κάδους (ανοιχτού τύπου κοντέινερ) σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Ηράκλειας και μόνον εκεί πρέπει οι πολίτες να τα απορρίπτουν (μπορούν να ενημερώνονται από τους Προέδρους).
Από εδώ και στο εξής σε όσους αφήνουν τα παραπάνω απορρίμματα εκτός των ειδικών αυτών κάδων, θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που ορίζει ο Κανονισμός Καθαριότητας (άρθρο 22) του Δήμου Ηράκλειας.
Επίσης θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους αφήνουν απορρίμματα σε παλιούς σκουπιδότοπους ή άλλες περιοχές.
Παλιές ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, στρώματα κ.τ.λ. συγκεντρώνονται στο αμαξοστάσιο Ηράκλειας (πληροφορίες στο τηλ. 2325 0 22261).
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΤΟΥΣΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ