Μια δράση η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια σύνδεσης Κοινότητας και Σχολείου και έχει ως σκοπό την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας. 
 
Η έναρξη της έλαβε χώρα στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτερου και ακολούθως θα πραγματοποιηθει μια σειρά ανάλογων δράσεων στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου. 
 
Σήμερα στις 3-3-2023 πραγματοποιήθηκε από τον Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας, κο Τζουρακη Παναγιώτη, ημερίδα προαγωγής ψυχολογικής - κοινωνικής υγείας με  θέμα  " Η φύση του θυμού και η διαχείριση του". Κατά τη διάρκεια της, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την έννοια της φύσις του θυμού, σύνδεση με τις έννοιες της αυτοεκτίμησης, των σκέψεων και της συμπεριφοράς, τρόποι έκφρασης του θυμού αλλά και τους τρόπους διαχείρισης τόσο από τους ίδιους όσο και από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Τα παραπάνω επιτεύχθηκαν μέσω διάδρασης, καταιγισμού ιδεών, ερωτω-απαντησεων αλλά και καθημερινών παραδειγμάτων. 
 
Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Δημοτικού Βαλτερου, κο Νικόλαο Ταουσανη, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς, τόσο για τη θερμή φιλοξενία τους όσο και για την υποστήριξη τους. 
 
Καλούμε λοιπόν, όσα σχολεία επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα, να επικοινωνήσουν με τον κο Τζουρακη, ο οποίος διευθύνει τις παρεμβάσεις στα Σχολεια. 
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2325028315
 

 

 

 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.