Ο Δήμος Ηράκλειας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου (από 01/05/2024 έως και 31/10/2024), καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου, να προβούν έγκαιρα στον καθαρισμό τους, απομακρύνοντας χόρτα, κλαδιά και οποιαδήποτε άλλα υλικά, τα οποία δύνανται να αποτελέσουν καύσιμη ύλη σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ενημερώνουμε του Παραγωγούς του Δήμου:

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 , ώρα 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Ημερίδα για την Προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης της Παρέμβασης Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας του ΣΣΚΑΠ 2023-2027»

Στην Ενημέρωση θα δοθούν διευκρινίσεις και απαντήσεις σε θέματα και προβλήματα σχετικά με την προδημοσίευση.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου "Ορφέας" στο Νέο Σκοπό Σερρών.

 

 

 

 

Παραλήφθηκε από τον Δήμο Ηράκλειας και παραδόθηκε για χρήση στην ΔΕΥΑ Ηράκλειας το έργο : « ΑΝΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ Τ.Κ. ΒΑΛΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ .» Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 295.500,00€.

Η χρηματοδότηση του έργου έγινε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρική Μακεδονία 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5027347.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν , για τον οικισμό Βαλτερού η ανόρυξη νέας γεώτρησης – αντλιοστασίου - και η αξιοποίηση της σε συνδυασμό με την κατασκευή κατάλληλου αγωγού μεταφοράς του νερού στον υδατόπυργο του οικισμού , ενώ για τον οικισμό Παλαιοκάστρου η ανόρυξη νέας γεώτρησης - αντλιοστασίου- και η αξιοποίηση της σε συνδυασμό με την κατασκευή κατάλληλου αγωγού μεταφοράς του νερού για τη σύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης.

Η Διοικητική παραλαβή για χρήση του έργου : « ΑΝΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ Τ.Κ. ΒΑΛΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ » , πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 παρουσία του Προϊσταμένου του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηράκλειας , των επιβλεπόντων του έργου, του αναδόχου και του εκπροσώπου της ΔΕΥΑΗ που θα είναι και ο χρήστης του έργου. Παραβρέθηκε και ο κ. Βατμανίδης Σωτήριος , Αντιδήμαρχος του Δήμου Ηράκλειας.

Σημειώνεται , ότι η Τ.Κ. Παλαιοκάστρου υδρεύεται από τον Ιούλιο του 2023 από τη νέα γεώτρηση , ενώ ο οικισμός του Βαλτερού υδρεύεται από τις 16-02-2024 από τη νέα γεώτρηση Βαλτερού , οι οποίες μαζί με τα αντίστοιχα αντλιοστάσια κατασκευάσθηκαν στα πλαίσια εκτέλεσης του προαναφερόμενου έργου.

 

 

 

 

 

Στις 22/02/2024 υπεγράφη στο Δημαρχείο Ηράκλειας, από τον Δήμαρχο Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη και την πρόεδρο του ΔΣ του ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών, Νίκη-Ελένη Νομίδου, η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του ΣΟΦΨΥ για την ανάληψη πρωτοβουλιών και συνεργειών με εκπαίδευση, έρευνα, δράσεις και πραγματοποίησης καινοτόμων προγραμμάτων αποσκοπώντας στη στήριξη, ένταξη και επανένταξη στο κοινωνικό ιστό ατόμων με ψυχικές διαταραχές, άνοια και νόσο Alzheimer.

 

2024 03 04 simvasi sofci

 

Καλούνται οι υφιστάμενοι αδειούχοι πωλητές υπαίθριου εμπορίου, (παραγωγοί, επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου) καθώς και οι κάτοχοι αδειών καλλιτέχνη -χειροτέχνη την καταγραφή τους στο Ο.Π.Σ.Α.Α.

Ο Δήμος Ηράκλειας, ως ένας κατεξοχήν γεωργοκτηνοτροφικός δήμος εκφράζει τη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, κατανοώντας ότι η οποιαδήποτε υποβάθμιση της αγροτικής παραγωγής δημιουργεί αρνητικό αποτύπωμα στην όχι και τόσο εύρωστη τοπική μας οικονομία.

Ο πρωτογενής τομέας θεωρείται ως ένας από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας και για αυτό πρέπει να στηριχτεί με γενναία και αποτελεσματικά μέτρα, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την παραμονή των νέων κυρίως αγροτών στην επαρχία.

Οι αγρότες και οι αγρότισσες συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι οποίες γίνονται δυσμενέστερες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων αλλά και της γενικευμένης ακρίβειας, η οποία επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό το κόστος παραγωγής.

Στεκόμαστε με ευθύνη δίπλα τους, γνωρίζοντας ότι η με στοχευμένα μέτρα στήριξης της γεωργικής παραγωγής συμβάλλει, αφενός στην εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας και αφετέρου στην εδραίωση της κοινωνικής συνοχής, χαρακτηριστικά που θεωρούνται βασικά προαπαιτούμενα μιας ευνομούμενης πολιτείας και ενός κράτος δικαίου.

Ο Αντιδήμαρχος

Κοινωνικής Μέριμνας, Ισότητας,Υγείας

και Φυτικής Παραγωγής

 Αναστάσιος Νεολιατζής

 

Ανακοινώνεται ότι λόγω της λύσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ηράκλειας,

το όχημα τύπου VAN που χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση των ΑΜΕΑ της Δομής ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Καρπερής

είναι προσωρινά ακινητοποιημένο λόγω της μεταβίβασής του από την πρώην Κ.Ε.Δ.Η. στον Δήμο Ηράκλειας και έως την έκδοση νέων πινακίδων από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Καρπερής παραμένει κανονικά σε λειτουργία και η προσέλευση και αποχώρηση των ωφελούμενων της Δομής μπορεί να γίνει από τους γονείς – κηδεμόνες τους.

Για ό,τι νεώτερο θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.