Στις 31-3-2023 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Κοιμήσεως, ημερίδα με θέμα την Φύση και τη Διαχείριση του Συναισθήματος του θυμού.

Τη συγκεκριμένη ημερίδα παρακολούθησαν μαθητές του Δημοτικού, όπου μέσα από την διάδραση με τον Εισηγητή κο Τζουρακη Παναγιώτη και τους συμμαθητές τους, είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την έννοια του θυμού, να περιγράφουν τις διάφορες μορφές θυμού, να ορίζουν τα σημάδια εκδήλωσης του και να εκπαιδευτούν σε τρόπους διαχείρισης του. 
Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή και το Εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Κοιμήσεως του Δήμου Ηράκλειας καθώς και τους μικρούς μαθητές για το ενδιαφέρον τους. 

 

2023 04 06 kk sxoleia

Με την παραλαβή και του ειδικού οχήματος πολλαπλών χρήσεων με αποσπώμενο συνοδευτικό εξοπλισμό, βραχίονα με κεφαλή καταστροφέα και κλαδευτική μηχανή ολοκληρώθηκε η προμήθεια μηχανημάτων έργου από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ προϋπολογισμού 223.000,00 € μαζί με τον αναλογούντα Φ.Π.Α. (24%). Είναι προωθημένης οδήγησης, πετρελαιοκίνητο και ιδιαίτερα ευέλικτο έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε προβληματικές ρυμοτομικά περιοχές, εκεί που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν τα μεγάλα οχήματα. Είχε προηγηθεί η προμήθεια ενός καινούριου καλαθοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος.

Ο βραχίονας έχει την δυνατότητα να εκτείνεται πλαγίως του οχήματος για την εργασία και κοπή των χόρτων στα πλαϊνά των δρόμων. Επίσης θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να εκτελεί εργασία κοπής και στο εμπρόσθιο μέρος του οχήματος. Η βάση του βραχίονα θα εδράζεται σε μία ράγα πλάγιας μετατόπισης. Κατά την πορεία ο βραχίονας θα πρέπει να αναδιπλώνεται και το πλάτος του όταν είναι σε αυτή τη θέση να μην ξεπερνάει τα 1650 mm. Ο βραχίονας διαθέτει επίσης κεφαλή καταστροφέα και κλαδευτική κεφαλή με δυνατότητα κοπής κλαδιών διαμέτρου έως 45 mm.

2023 03 30 mixanima

 

Ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας Σχολικού Εκφοβισμού και στα πλαίσια του Προγράμματος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ηράκλειας " Το κέντρο κοινότητας πηγαίνει σχολείο" σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Διαχείρισης του φαινομένου του Σχολικού Εκφοβισμού σε μαθητές του ΕΠΑΛ Ηράκλειας. 

 
Ο Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας, κος Τζουρακης Παναγιώτης και η Ψυχολόγος του ΕΠΑΛ κα Ειρήνη Γρηγοριάδη, ψυχοεκπαιδευσαν τους μαθητές στη φύση, στις αιτίες και στις συνέπειες του φαινομένου.
 
Τα παραπάνω επιτεύχθηκαν μέσω διάδρασης και βιωματικής μάθησης. 
 
Ευχαριστούμε θερμά τη σχολική μονάδα για τη φιλοξενία της και τους μαθητές για την ενεργό συμμετοχή τους. 
 

 

 

 

Ημερίδα με θέμα ¨Εμπορία Ανθρώπων (human trafficking)¨ μια κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέθοδοι ενημέρωσης και πρόληψης¨ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πολυχώρου Ηράκλειας , το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 05:30 μ.μ..

Ομιλήτρια της ημερίδας θα είναι η κυρία Μαγδαληνή Ζαφειρίου, υπεύθυνη προγραμμάτων ενημέρωσης του οργανισμού Α21. Την ημερίδα διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοίμησης.

Μια δράση η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια σύνδεσης Κοινότητας και Σχολείου και έχει ως σκοπό την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας. 
 
Η έναρξη της έλαβε χώρα στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτερου και ακολούθως θα πραγματοποιηθει μια σειρά ανάλογων δράσεων στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου. 
 
Σήμερα στις 3-3-2023 πραγματοποιήθηκε από τον Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας, κο Τζουρακη Παναγιώτη, ημερίδα προαγωγής ψυχολογικής - κοινωνικής υγείας με  θέμα  " Η φύση του θυμού και η διαχείριση του". Κατά τη διάρκεια της, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την έννοια της φύσις του θυμού, σύνδεση με τις έννοιες της αυτοεκτίμησης, των σκέψεων και της συμπεριφοράς, τρόποι έκφρασης του θυμού αλλά και τους τρόπους διαχείρισης τόσο από τους ίδιους όσο και από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Τα παραπάνω επιτεύχθηκαν μέσω διάδρασης, καταιγισμού ιδεών, ερωτω-απαντησεων αλλά και καθημερινών παραδειγμάτων. 
 
Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Δημοτικού Βαλτερου, κο Νικόλαο Ταουσανη, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς, τόσο για τη θερμή φιλοξενία τους όσο και για την υποστήριξη τους. 
 
Καλούμε λοιπόν, όσα σχολεία επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα, να επικοινωνήσουν με τον κο Τζουρακη, ο οποίος διευθύνει τις παρεμβάσεις στα Σχολεια. 
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2325028315
 

 

 

 

Από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές Οδοντιατρικές/Παιδιατρικές /ΩΡΛ εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Ηράκλειας Σερρών.

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.