dimarxosΟ Κοτσακιαχίδης Κλεάνθης/γεννήθηκε το 1961. Ο πατέρας του Ιωάννης Κοτσακιαχίδης ήταν ιερέας Λιθοτόπου και η μητέρα του Παρασκευή Γεωργιάδου κατάγεται από το Άγκιστρο Σερρών. Αποφοίτησε το 1980 από το Λύκειο Ηράκλειας και το 1986 από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με τη Νηπιαγωγό Παπαδοπούλου Φρειδερίκη και έχει αποκτήσει μαζί της τρία παιδιά, το Γιάννη, πτυχιούχο του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ., την Παρασκευή, πτυχιούχο του Παιδαγωγικού τμήματος του Α.Π.Θ. και τη Χαρίκλεια, φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, του τμήματος μουσικών σπουδών του Α.Π.Θ.
 Διορίσθηκε ως δάσκαλος στη Σύρο το 1995. Πήρε μετάθεση και εργάσθηκε για αρκετά χρόνια σε διάφορα σχολεία του Δήμου Ηράκλειας. Η οργανική του θέση βρίσκεται στο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Χειμάρρου Σερρών. Ως προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου Λιθοτόπου, συνέβαλε σε συνεργασία με την πρώην Νομαρχία, την τότε κοινότητα Λιθοτόπου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στη συντήρηση και επέκταση του σχολικού κτιρίου.
 Είναι από τους δημιουργούς και μέτοχος του ξενοδοχειακού - οικοτουριστικού συγκροτήματος «Ερωδιός ΑΕ» στο Λιθότοπο Σερρών που έχει ως στόχο του την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής και την ανάδειξη της Λίμνης Κερκίνης με την προσέλκυση σχολικών μονάδων και άλλων επισκεπτών.
Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκινά το 1986 με την ενεργό του δράση από τη θέση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιθοτόπου και της Ποδοσφαιρικής ομάδας «ΔΟΞΑ» Λιθοτόπου.
 Το 1994 αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκλέγεται Κοινοτικός Σύμβουλος της τότε Κοινότητας Λιθοτόπου με πρόεδρο τον κ. Σιδηρόπουλο Νικόλαο.
 Η πρόκληση των Καποδιστριακών Δήμων δεν τον αφήνει αδιάφορο. Το 1998 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηράκλειας με δήμαρχο το γιατρό κ. Σαμαρά Χρήστο και υπηρετεί το Δήμο δύο χρόνια από τη θέση του Αντιδημάρχου και άλλα δύο από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.
 Το 2002 θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως Δήμαρχος και από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης ασκεί γόνιμο και εποικοδομητικό έλεγχο στη Δημοτική Αρχή.
 Το 2006 εκλέγεται Δήμαρχος του Δήμου Ηράκλειας με το συνδυασμό «Δημιουργική Συναίνεση» για την τετραετία 2007-2010.
 Παράλληλα, το 2007 εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τ.Ε.Δ.Κ. Σερρών και του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάδειξη της Λίμνης Κερκίνης.
 Το 2010 επανεκλέγεται Δήμαρχος του νέου διευρυμένου πλέον Καλλικρατικού Δήμου Ηράκλειας που προκύπτει από τη συνένωση του πρώην Δήμου Ηράκλειας με το Δήμο Σκοτούσσας και Στρυμονικού για δύο τετραετίες.
 Επίσης, είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Κεντρικής Μακεδονίας.
 Εκλέγεται στο Ε.Σ (Εποπτικό Συμβούλιο) της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και διατελεί Πρόεδρος του Ε.Σ. μέχρι 31 Μαρτίου 2013.
 Είναι εκλεγμένο μέλος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α (Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρεύσεως Αποχετεύσεως Ελλάδας) και κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα.
Από το 2011 έως 31 Δεκεμβρίου 2013 διατελεί Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Α.Ν.Σ. (Εταιρεία Στερεών Αποβλήτων Ν. Σερρών)
επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.