Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε ανήλικα που διαβιούν στους δύο καταυλισμούς Ρομά του Δήμου Ηρακλειας έχοντας ως στόχο τη προάσπιση της υγείας των ευάλωτων ομάδων και κατά συνέπεια όλων των υπολοίπων συμπολίτων μας. 
 
Σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Υγείας για όλους υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και το Κέντρο Υγείας Ηράκλειας, η δράση απέδειξε ότι η ανάπτυξη ενός δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Κοινωνικής Φροντίδας Υγείας, επιφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. 

Την Παρασκευή 27-9-2024, πραγματοποιήθηκε Κοινοτική Δράση που στόχευε στην προαγωγή της υγείας των Ρομά, προωθοντας καλές πρακτικές υγιεινής και πρόληψης. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τους τρόπους πρόληψης για άνδρες και γυναίκες. 
Στο τέλος διανεμήθηκαν ατομικά Κιτ υγιεινής με οδηγίες χρήσης σε οικογένειες και ατομικά σε παιδιά. 
Πριν τη δράση οργανώθηκε ομάδα συζήτησης και συζητήθηκε η σημασία της πρόσβασης στο καθαρό νερό και τις συνθήκες διαβίωσης. 
 
Το έργο, εμπνευσμένο από τη λέξη pani, που σημαίνει ΝΕΡΟ στη γλωσσα των Ρομά, αναδεικνύει τη σημασία της πρόσβασης στο νερό ως βασικού κοινωνικού αγαθού και επιδιώκει τη δημιουργία διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς για την εξεύρεση λύσεων. Το έργο αυτό, συνεχίζεται με την υποστήριξη της UNICEF σε Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, συμβάλλοντας στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και υλοποιείται από την Aid.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις δράσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους φορείς.
email: contact. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Υπεύθυνη Προγράμματος: Παπακωνσταντίνου Φ.
(6934138544).
 

Σας ενημερώνουμε ότι στο Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα Ανοικτή Αγορά, αναρτήθηκε    Επαναπροκήρυξη  για  παραγωγούς  πλανοδίου  εμπορίου  με  θέμα:

«Χορήγηση σαράντα επτά (47) μη διατεθέντων νέων αδειών παραγωγών πωλητών στο πλανόδιο εμπόριο με το αντίστοιχο δικαίωμα πλανόδιας δραστηριοποίησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είκοσι οκτώ (28) δικαιωμάτων δραστηριοποίησης σε υφιστάμενους κατόχους άδειας πωλητών πλανόδιου εμπορίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4849/2021 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν», και προθεσμία υποβολής των αιτήσεων  έως 31-10-2024 και ώρα 23.59.  Η προκήρυξη έχει λάβει ΑΔΑ Ψ0ΞΖ7ΛΛ-8ΔΘ.

Η Προκήρυξη είναι αναρτημένη:

  1. Στο Openmarket, ID 436 με  (i) τις απαραίτητες αιτήσεις στα Παραρτήματα και (ii) τις Δημοτικές Ενότητες της ΠΚΜ στις οποίες επιτρέπεται η άσκηση υπαίθριου εμπορίου (διεύθυνση ιστού: https://.mindev.gov.gr/)
  2. Στην Ιστοσελίδα της Π.Κ.Μ. (διεύθυνση ιστού: https://www.pkm.gov.gr/chorigisi-saranta-epta-47-mi-diatethenton-neon-adeion-paragogon-politon-sto-planodio-eborio-me-to-antistoicho-dikaioma-planodias-drastiriopoiisis-stin-perifereia-kentrikis-makedonias-kaieikosi-/ (οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση ιστού https://www.pkm.gov.gr/-epanaprokiryxis-adeion-sto-planodio-eborio/) και
  3. Στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Σερρών στο πεδίο ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ με τις οδηγίες της ΠΚΜ για τους ενδιαφερόμενους, (διεύθυνση ιστού: https://www.pkm.gov.gr/epanaprokiryxi-adeion-kai-dikaiomaton-drastiriopoiisis-paragogon-planodiou-eboriou-open-market-id-436/ )

Την Παρασκευή 20-9-2024, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ηράκλειας κος Βαφειδης Κωνσταντίνος και η Υποδιευθύντρια κα Μπογδανη Χρύσα, απένειμαν στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηράκλειας ΈΠΑΙΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΟ, για τη διοργάνωση Σχολής Γονέων για το διδακτικό έτος 2023-2024, τα αποτελέσματα της οποίας ήταν ενθαρρυντικά και για την φετινή διδακτική χρόνια!

Συνεργασίες οι οποίες εδραιώνονται με τέτοιο τρόπο, αποτελούν τη βάση μιας αγαστης και δημιουργικής συμπόρευσης, σχολείου - κοινοτητας- οικογένειας, στοχεύοντας στο όφελος των μαθητών και μελλοντικών ενηλίκων. 
Σας ευχαριστούμε!
επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.